En speciell dag.

Okej, jag glömde skriva igår men jag får ta detta idag istället. Nämligen att världensbästakompseverälskardig Roos fyllde 20 år igår! Och det firades såklart med en hejdundrande fest (kommentarer överflödiga). Känns som om det var nyss du fyllde femton. Kommer ihåg en födelsedagsfest jag var på när vi såg på Kill Bill och åt godis och Hanna fick blunda när det sprutade för mycket blod. Sen sov vi tre stycken i bäddsoffan i datorrummet. Eller när du hade tjejmiddag och jag träffade tjejerna från din klass i nian för första gången och det var i praktiskt taget FF. Nu hoppas jag att vi får lika många bra år till och mer ändå: Men det är jag rätt säker på!

ÄN EN GÅNG. GRATTIS MIN VÄN!


Jag kan!

Eftersom min överdrivet ambitiösa lillebror bestämde sig för att stanna hemma och plugga (herregud, han går bara i nian!) så tog jag hans ridning. Mamma och jag susade iväg mot stallet och lycka, jag fick Filippa :D  Hon har varit skadad ett bra tag så det var nog min turdag för den hästen gillar jag skarpt! Det gick verkligen jättejättebra, hon gick i form hela lektionen och i galoppen tog hon för sig och frustade i varje steg. Var lite orolig att jag skulle tappat stinget men jag kan tydligen fortfarande. Kanske det är som att cykla, man glömmer liksom aldrig bort helt? Fast i slutorna blev jag förvirrad så jag körde öppna istället :P Gruppen var trevlig och som ridlärare har de Clara. Hon känns lite som en ung Alex (stor komplimang, haha) Hon hade på sig en snygg jacka, nämligen Lurbos nya klubbjacka. Märke: Kingsland. Word!

Tredje gången gillt.

Har nu jobbat i Mjölkbaren tre gånger, så på nästa Personalfest är jag bjuden! Gratis mat och säkert en massa trevligt sällskap är alltså att se framemot. Våffelbuffén gick åt i rekordfart igår, vispade säkert 8 liter grädde med en stavmixer där på-knappen var glapp. Ajaj, min tumme är lite traumatiserad. Hittade en mysko grej på arbetsbänken på morgonen när vi kom, en rosa babyhaklapp och i den övergivet smågodis. Ingenting var riktigt där det skulle vara antagligen på grund av Baklänges som var i lördags.

Ikväll är det astronomi och dugga igen som gäller. Duggorna är faktiskt roliga konstigt nog. Ska nog ta och slå upp Matte E boken också.

Nytt rekord.

Hängde på mamma ut till ett stall vid Linnes Hammarby. En av hennes arbetskamrater är ordförande (tror jag) i Uppsala voltige, så hon skulle åka dit ut och hjälpa till lite och rida en sväng. Så jag följde med som support, men det slutade med att jag hux flux också satt på en hästrygg eftersom hästarna behövde ridas och de var en man kort. Hästen jag red hette Crescendo och var 1,83 hög. Nytt personligt rekord i att rida stor häst för mig alltså!  

Grådag.

Grått ute, grått inne, grått i sinnet.

Inlärning

"Uppropet" på Matte E kursen på Hermods var ju lagom spännande. Vi fick veta lite om hur Athena 2 (dataplattformen) fungerade och hur distanskursen är upplagd. Dom har ju verkligen ett brett kursutbud med allt från affärsjuridik till typ latin. Hade ingen aning, men det är tydligen IKEA som äger Hermods, who should have known? Lyckades iallafall låna Matte E boken på stadsbibblan så jag behöver inte köpa'n!


Astronomikursen är förövrigt, verkligen sjukt intressant. Såg Vetenskapens värld igår, det handlade om Supermassiva svarta hål. Gissa vem som sögs in? (så jag fattar faktiskt din entusiasm för biologin, Roos :P). Passa på att tacka alla snygga Supernovor därute för en hel del av alla grundämnen som finns på jorden idag.


Alborgen!

Halv nio på morgonen brummade vi iväg mot Gävle och Alborgen. Eller rättare sagt, jag brummade och Annica och Malin rejsade med sina bilar. Vilket resulterade att vi kom på efterkälken så Roos fick agera kartläsare. Och det gick ju halvbra. Det var verkligen inte hennes fel, både vägbeskrivningen och skyltningen var rätt kassa. Efter en visit hos bl.a försvarsmakten så kom vi rätt, Alborgen var i sikte!
Lagen var redan indelade när vi kom, men det gjorde inget. Vårt lag bestod av Roos, Annica, Malin och jag och inte en chans att vi skulle förlora mot barnen! Tre timmar går fort och vi klarade 6 banor. Bäst av alla :) Mest nöjd med Mission Impossible och Musikrummet. Missnöjd med att jag är så jäkla otränad att det kändes som om jag sinkade laget ibland.
Hemfärden blev minst sagt lika intressant. Efter att vi snurrat runt i Gävle ett tag och letat efter ett McDonald´s så hamnade vi på Max i Uppsala, 9 mil därifrån. Det var ju bara tur att inte något av barnen blev uppätet av Malin.
Lite senare kanske det blir utgång på Norrlands- släpp på UTN-gasquen!

RSS 2.0