On the Road

Tåg är mysigt att åka. Fast det är inte alltid lika spännande när inte allt går som på räls. (höhö)
Vår resa hem från Norge började bra, med att vi kjöpte god lunch att ha med på Narvesen på Oslo Central (ungefär som pressbyrån hemma hos oss). Ola Matpakke med fyra skivor näringsrikt norskt bröd. Det är grejjer det!

Sedan började det gå utför. Först spöregnade det när vi skulle springa till Stockholmståget i Karlstad, då vårat tåg var försenat för att ett X2000 skulle åka förbi. Mina skor torkade nog inte på hela resan. Sedan blev vi stående i en och en halv timme i Flen när ett annat tåg gått sönder på spåret längre fram och passagerarna skulle evakueras. Och såklart skulle alla X2000 som också väntade på att få åka, smita före vårat tåg som var ett vanligt (som förövrigt egentligen väntat längst, hallå?). Kan jag bara nämna att det tåg som gått sönder var, ja ni gissade rätt: ett X2000.

Trodde att vi kunde andas ut när vi väl var i Stockholm, men pågrund av ett lokhaveri så var Uppsalatåget försenat med 40 minuter. Grejt.

Tur var iallafall att vi hade med oss en massa godis att roa oss med.

Tvådagarstripp.

Blir det till Norge idag, för farmors begravning. Ska bli rätt mysigt att åka tåg faktiskt (speciellt närvi har matsäck med oss...). Kommer tillbaka på torsdag kväll och då ska jag ta och göra om designen på denhär sidan. Det ser verkligen förjäkligt ut nu!

Och förresten, det börjar bli hög tid att trycka på knappen. Ja eller Nej? Landskapsarkitektur i höst eller inte? 

JA TACK

Okej, efter sommarjobbet är jag rätt rik. Har gjort en önskelista av saker jag skulle vilja köpa, men jag har ju såklart inte råd med allt. Men några av dem kommer nog allt att hitta hit!

Dator:
MacBook eller MacBook Pro. Den ena är snyggare men den andra är bättre (och dyrare). Svårt val...


  vs 

Jacka:
Bergans Giraffe Jacket. Är typ som Fjällräven men norskt.


Solbrillor:
Riktiga Ray-Bans. Bild överflödig.

Lampa:
Maskrosbollslampan! Grymt snygg lampa från IKEA. Dyr och rätt stor är den också. Fast man kan ju spara till ett framtida syfte...

Böcker:
Alla böker i True Blood serien. Och en samlingsbok från Star Wars.

Skor:
Converse Light i rött. Love them! Och inte minst nya högklackade partyskor, är i desperat behov av sådana.

och sist men inte minst en ny garderob...


Sött fika hos snäll tjej

Blev inget Grönan idag, så som straff våldgästade jag Roos med fika. Började baka men allt gick åt skogen, så då tog jag en tripp till Norby för att köpa med mig lite istället. (man märker att man handlat där för ofta när man börjar drömma att personalen springer runt aspackade från en vinkällare de hittat...normalt eller hur?) När jag kom ut hade en fågel skitit på mitt styre och det såg jag såklart inte, så rakt ner med handen i det. Toppen...

Fikat å andra sidan blev väldigt lyckat. Mycket skitsnack och gott framförallt. Digestive med kola och chokladöverdrag är att rekommendera! Dessutom en vänlig värd (Roos) som kanske inte var alltför ovillig att bli våldgästad trots allt.  

About to burst

Är på äckligt dåligt humör just nu. Antagligen kommer det att gå ut över mig själv. Godnatt.

Back Again.

Så var man tillbaka från semester tillsammans med familjen. (som om att någon bryr sig, men iallafall) Fiskebäckskil var verkligen underbart fint, att vakna tidigt och äta frukost på trappen med utsikt över havet. Ska nog satsa på det nästa år igen va! Sedan blev det oplanerad resa till Norge. Fick reda på att jag tydligen ärvt farmors bunad och vi är ändå fem tjejkusiner på norska sidan. Skumt.

Åh, juste. Fick brev från SLU med ett schema för de två första veckorna och jisses, det var inte lite småttingaktiviteter där inte. Fast jag har fortfarande inte bestämt mig.

RSS 2.0